• De ruiters van Stal de Mauretus

  broken image

  Ward Van der Veken

   

  Ward is geboren op 4 mei 2000.
  De jumpingmicrobe was bij hem, net zoals bij de andere ruiters van stal de Mauretus al vroeg aanwezig!
  Zijn eerste jumping ervaring heeft hij opgedaan met Ginger. Ginger is een C pony waar zeer veel kinderen op hebben leren rijden en die nu op welverdiend pensioen bij ons in de wei staat, ondertussen is ze al 41 jaar oud en en staat ze lekker op pensioenin de weides .
   
  Na Ginger kwam Vasco. Met deze D-pony heeft Ward veel ervaring opgedaan, maar Vasco kon de ambitie van Ward niet volgen en is doorgeschoven naar Sally zo kon zij de nodige ervaring met hem opdoen .
   
  Ward heeft daarna 2 jaar met Midway gereden , een mooie witte ruin met als vader Cardento. Met Midway heeft Ward zijn eerste hogere proeven gereden en veel ervaring opgedaan tot een hoogte van 120cm.
   
  In 2014 is Ward de Gouden Laars Trophy gestart in de proeven van de scholieren.
  Uiteindelijk is hij bij de eerste 10 geëindigd!  Wat een prestatie!
  In 2014 startte hij met onze toemalige 4-jarige merrie Kaya de Mauretus , met Fiero begon hij Csi 1* te rijden . Dit deden ze met zeer mooie resultaten.
  Het jaar 2014 heeft Ward mooi afgesloten door een welverdiende 2de plaats in de Christmas Masters in het Azelhof op een hoogte van 160 tot 170 cm . Super knappe prestatie van Ward en Fiero!

  Eind 2014 ging Kaya op rust omdat ze drachtig was voor april 2015. Ze is bevallen van een prachtig merrieveulen, genaamd Diamant de Mauretus Z. Diamant is ondertussen verkocht.
  Na de bevalling heeft Ward haar weer opgepakt en groeiden ze samen tot in de 135 proeven met zeer mooie resultaten! Kaya heeft heel veel vermogen en laat dat dan ook zien in die hogere proeven!
  Ondertussen na vele jaren samen in de ring te verschijnen, heeft Kaya weer een jaar welverdiende rust en is ze drachtig voor 2022 van Conthargos.

  Door de jaren heen reed Ward nog met Cleo. Cleo is de volle zus van Fiero , zeker niet de makkelijkste om te rijden, maar Ward heeft toch mooie reslutaten met haar kunnen neerzetten. Eind 2016 ging ook Cleo de fokkerij in en sindsdien heeft ze al een paar mooie veulens gegeven en ziet de toekomst er veelbelovend uit!
  De eerste nakomeling die we van Cleo kregen, is Davidoff de Mauretus Z. Davidoff is een zoon van Dominator en ondertussen 4 jaar oud. Hij heeft ondertussen met Ward de eerste proeven gelopen tot 105 cm en laat altijd mooie sprongen zien met veel vermogen! Hij zet zijn carriere verder onder het zadel van Jan van Dijck . We kijken ernaar uit om te zien wat hij zal doen op de hogere proeven.
  Tresor de Mauretus Z is een Thunder merrie uit Cleo, die ondertussen 3 jaar oud is. Zij is reeds zadelmak gemaakt, en nu drachtig voor 2022. Daarna zal ook zij de sport in gaan, dit onder het zadel van Sally.

  De nieuwste aanwinst van Ward is Dinechas. Stal de Mauretus heeft deze merrie in 2021 aangekocht . Ondertussen reden Dinechas en Ward al meerdere keren in de prijzen en nemen ze deel aan 130cm.

  Doordat Ward nieuwe uitdagingen heeft gevonden buiten de paardenwereld, zal hij enkel met Dinechas verder gaan in de sport.

   

   

  broken image

  Witse Van der Veken

  Witse is de tweelingbroer van Ward. Hij heeft houtbewerking gestudeerd op het gitok.
  Nadat witse met enkele pony’s dressuur reed, werd ook hij gebeten door de jumpingmicrobe en startte hij zijn carrière met Silver. Silver is een D-pony met zeer veel internationale ervaring en was dus de ideale leerpony voor witse en dit team reed regelmatig naar de overwinning! Witse heeft dus een goede basis meegekregen om te starten met de paarden. Silver is ondertussen op pensioen.

  In Juni 2013 is Witse gestart met Queen Laika Z, een kleine pittige merrie van 10 jaar,
  met in de genen Quidam de Revel . Queen was zeker niet altijd de simpelste om te rijden maar Witse heeft er mooie resultaten mee geboekt .
   
  Nadat Witse stopte met Queen Laika Z, ging hij 100 % voor Midway . Als Witse en Midway op jumping kwamen, was alle concurrentie op de hoede. Vele mooie prijzen en overwinning zijn dan ook niet achtergebleven!

   

  Witse startte in 2017 met Contifax te rijden. Een ruin die bloed in overvloed had en die witse heel wat bijgeleerd heeft.

   

  Maar na 2 jaar met Contifax te hebben gereden, kwam de 9-jarige Ruin Jabbedabedoe op zijn pad. Die klik zat meteen goed en het is een topcombinatie !

  Tot op de dag van vandaag heeft witse nog steeds plezier van Midway en Jabbedabbedoe. Midway is ondertussen 19 jaar, dus mag zich amuseren in de proeven van 90cm. Met Jabbedabbedoe gaat het steeds beter en rijdt witse nu 115 cm. Ondertussen komen de prijsjes hier en daar ook al binnen bij die 2, dus dat belooft alleen maar goeds in de toekomst!

   

  broken image

  Sally Van der Veken

  Sally is geboren op 28 november 2002. Ze studeert momenteel voedings-en dieetkunde aan Thomas More. Sally nam Vasco over van Ward en deed haar eerste jumpings met hem. Na een paar jaar plezier te hebben samen en mooie resultaten te behalen, werd Sally te groot voor Vasco, dus is hij verhuisd naar Stal Stapelheyde, waar hij nu nog steeds alle kindjes gelukkig maakt!
   
  In 2015 heeft Sally de stap gezet naar de paarden.

   

  Turbo was haar leermeester en hij heeft haar tot proeven van 105cm gebracht.
  Sinds 2017 geniet hij van een welverdiend pensioen in de weides samen met Ginger!

   

  Chellani kwam in 2016 op stal de Mauretus. Na een jaar vol topprestaties en veel fijne wedstrijden moest hij jammer genoeg op pensioen om medische redenen. Ook hij geniet van zijn pensioen bij de vorige eigenaar.

  Na Chellani en Turbo, ging Sally aan de slag met haar eerste jonge paard, door onszelf gefokt. De eerste jaren met B-Noblesse de Mauretus waren niet vanzelfsprekend, maar uiteindelijk hebben ze samen mooie prestaties neergezet op hoogtes tot 120cm. Na 6 jaar samen te trainen, maakt Noblesse een jong meisje heel gelukkig en horen we nog elke week hoe goed het gaat op de wedstrijden met haar .

  Omdat we haar alle kansen wilden geven om hogerop te geraken, kreeg Sally Exalis onder het zadel met oog op de hogere proeven op lange termijn. Dat is dan ook gelukt, want ondertussen rijdt Sally met Exalis proeven van 130cm.

  Door de jaren heen zijn er al heel wat paarden gereden door Sally, waaronder Denver, Dy’on de Mauretus Z en Karamel de Mauretus Z . Dy’on en Karamel zijn beiden verkocht.
  Karamel, een Kannan merrie uit Darco, loopt nu 135 proeven onder de Spaanse zon en krijgt alle kansen om te groeien naar het grotere werk op haar eigen tempo. Wij geloven er alvast in!

  Momenteel rijdt Sally nog steeds met Exalis, maar zijn er heel wat jonge paarden bijgekomen vanuit de fokkerij.
  Kirr Royal de Mauretus Z is de volle zus van Karamel. Zij loopt momenteel 115 proeven en geraakt stillaan hogerop in de proeven. Het vermogen zit in ieder geval in de genen! 
  Vito de Mauretus, is een 5-jarige Vagebond ruin uit onze Walentina . Ook hij doet het heel goed en loopt 115 proeven. Vito is heel meewerkend en als alles volgens plan verloopt, zal ook hij alleen maar in de hoogte gaan . De toekomst ziet er goed uit. Beide jonge paarden hebben al mooie rondjes laten zien. Deze kunt u terugvinden op onze facebookpagina.
  De jongste telg uit de hoop is momenteel Magnum de Mauretus Z (Mithras de Regor x Andiamo). Deze 4-jarige ruin loopt momenteel 95cm. Hij is vollop in training en neemt goed aan, dus we hopen dat hij het zo goed blijft doen als nu!

  In de zomer van 2022 zullen de 4-jarige Tresor de Mauretus Z (Thunder x Kashmir) en L’amour de Mauretus Z (Le blue diamond x Kannan, dochter van Karamel) terug opgenomen worden door Sally. We kijken er al naar uit!
  Ook Coco Channel de Mauretus Z (Chellano Alfa x Kashmir) zal in 2022 zadelmak gemaakt worden. Dit is een pittige merrie, maar vermogen heeft ze in overvloed! To be continued…

  Na haar studies, zal Sally de jonge paarden blijven opleren en hoopt ze er een toekomst in de paardenwereld te vinden.

  Hopelijk loopt alles volgens plan, maar aan de jonge toppers onder haar zadel zal het niet liggen! :-)