Return to site

Nico van der Plaetsen wint VOR Grand Prix

Afgelopen weekend stond in Loenhout een wedstrijd van de VOR op het programma. Het hoogtepunt van het weekend was een 1m25 hoge Grand Prix en die werd gewonnen door Nico van der Plaetsen en My Secret of Usie. Het duo liet de balken in de lepels en klokte af in 39,57 seconden. 

Jan van Dyck volgde met Nadja A van de Nachtegaele op de tweede plaats. Zij konden een foutloze ronde springen in 39,88 seconden. Ward van der Veken en Dinechas vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 40,19 seconden. 

Niels Verwerft (Mallika van de Neerheide) en Jan van Dyck (Mystic River) volgden op plaatsen vier en vijf.

In het 1m15 op zondag reed Laurent Nuyens naar de overwinning. Hij kon in het zadel van In The Mood van het Wimpelhof een foutloze tweede fase springen in 28,31 seconden. Stephanie Storms was met Eir van de Tombeele goed voor de tweede plaats. Het duo liet alle balken in de lepels en finishte in 29,17 seconden. Lieselot Boons maakte het podium compleet. Zij kon in het zadel van Borlando een foutloze ronde springen en finishte in 31,34 seconden. 

Evi Peeters (Nirvana van het Heikanthof) en Christoph Verheyen (Quannina R Z) eindigden op plaatsen vier en vijf.

In het 1m05 was de overwinning voor Patrick van der Celen. Hij rekende op WW Douglas om in 29,64 seconden een foutloze ronde te springen. Caro Pauwels en Jappelou namen de tweede plaats mee naar huis. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam en stopte de chrono na 30,41 seconden. Roos Notelé en Cuba Libre van't Rebelshof Z vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 31,15 seconden. 

Jitse Vervoort (Tangela Vg Z) en Stephanie Storms (In the Mood van het Wimpelhof) vervolledigden de top vijf.

Zaterdag 

Op zaterdag reed Stephanie Goemaere naar de overwinning in Klasse 6. Er werd rechtstreeks tegen de klok gesprongen en zij was in het zadel van Topaas d'Edouard Joly de snelste. Het duo liet alle balken in de lepels en klokte af in 66,66 seconden. Sebastian De Beuckelaer en Curiosa  van Silco volgden op de tweede plaats. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam in 67,28 seconden. Elke Vermeiren en Gequan vd Bartvelden maakten de top drie compleet. Zij sprongen een foutloze ronde in 70,29 seconden. 

In Klasse 5 domineerde Mike Hosewol. Hij nam zowel de eerste (Irvan Es) als de tweede (Anette) plaats mee naar huis. Timo Deckx en Happy_H namen de derde plaats voor hun rekening. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam in 71,06 seconden. 

Jenthe Van Beek (Miss Wimphof Z) en Carolien Buyens (Falyssa vd Waasdocnk) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Michael Korompis (Isaura de la Ferme Blanche) en Julie De Pelsmaeker (Ohlala van't Gelutt) eindigden op plaatsen vier en vijf.

In het 1m05 tot slot schreef Veerle Coolkens de overwinning op haar naam. Zij rekende op Quadri CV Z om in 30,27 seconden een foutloze ronde te springen. Alysse Van Linden en Escapo van de Waasdonck volgden op de tweede plaats. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam in 32,74 seconden. Dorien Vandecruys en Joanca vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 33,11 seconden. Patrick van der Celen (WW Douglas) en Ellen Geens (Halleluja van de Brouwershoeve) vervolledigden de top vijf.

Vrijdag 

Op vrijdag werd er ook een Klasse 6 HT gesprongen. Dit keer reed Laurent Nuyens naar de overwinning. Hij sprong een foutloze ronde in het zadel van Just Daddy P en klokte af in 37,16 seconden. Steve Auwers en Extreme M namen de tweede plaats voor hun rekening. Zij noteerden eveneens een nulronde achter hun naam en klokten af in 38,48 seconden. Nico van der Plaetsen en My Secret of Usie namen de derde plaats op het podium in beslag. 

Charline Vandergeeten (Natoe van't Heuvelhof) en Pieter Van den Bergh (Happyness van de Kapel) eindigden op plaatsen vier en vijf.

broken image